Samenwerken in onderwijs en bedrijfsleven

Jet-Net en TechNet bundelen krachten in TecWijzer

Jet-Net en TechNet zijn twee grote netwerken in Nederland. Beide netwerken stellen de samenwerking tussen school en bedrijf centraal. In TecWijzer worden de krachten van deze twee netwerken gebundeld. TecWijzer heeft hierdoor een stevige basis voor het opzetten van een landelijk dekkend netwerk van scholen, bedrijven en overheden. Lees hieronder meer over Jet-Net en TechNet.

Jet-Net en TechNet bundelen krachten in TecWijzer

Jet-Net

Jet-Net staat voor het ‘Jongeren en Technologie Netwerk Nederland’. Het landelijke netwerk heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van samenwerking tussen bedrijven, scholen en (regionale) partners. In het netwerk van Jet-Net werken bijna 100 bedrijven en meer dan 185 havo/vwo scholen al succesvol samen. Op deze Jet-Net-scholen is het percentage leerlingen dat kiest voor een Natuur & Techniekprofiel 5% hoger dan op andere scholen.

Daarnaast richt Jet-Net zich op het basisonderwijs. Jet-Net Junior hubs verbinden basisscholen met verschillende bedrijven en partners. Het doel is dat leerlingen én leerkrachten op een leuke en goede manier kennismaken met technologie in de klas.

TechNet

TechNet wil midden- en kleinbedrijven verbinden met scholen in het basisonderwijs en vmbo. In het netwerk van TechNet werken ruim 3.300 bedrijven en 1.000 scholen samen. TechNet bestaat uit meerdere kringen (netwerken) die samen 1000 scholen en 3300 bedrijven omvatten. De bedrijven vertegenwoordigen samen 13 verschillende technische branches.

De scholen en bedrijven werken nauw samen in TechNetkringen. Het doel? Technisch onderwijs dat leerlingen aanspreekt en dat ze de mogelijkheid biedt om snel, eenvoudig en dichtbij op een loopbaan in de techniek te oriënteren. Dit helpt hen om een weloverwogen keuze te maken voor een technische vervolgopleiding. Bedrijven en (beroeps)onderwijs in de regio werken samen om dit te realiseren.

Ontdek de verschillende rollen van bedrijven, scholen of overheden voor een succesvolle samenwerking.