Samenwerken in onderwijs en bedrijfsleven

TecWijzer voor bedrijven

Bedrijven in de technieksector bieden steeds meer interessante banen door ontwikkelingen in de techniek. Daarmee stijgt ook de vraag naar technisch opgeleide medewerkers. Daarom is het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor wetenschap en techniek. Als bedrijf speelt u hierin een belangrijke rol. In samenwerking met scholen kunt u jongeren interesseren in een technisch beroep door te laten zien hoe leuk, interessant en uitdagend techniek is. Lees verder om te ontdekken hoe u dit kunt doen en wat het u oplevert.

Wetenschap en techniek naar de klas brengen

Veel jongeren beseffen niet hoe leuk, interessant en uitdagend een technisch beroep is. Om dit te veranderen is het belangrijk om wetenschap en techniek letterlijk naar de klas te brengen. Als bedrijf kunt u dit realiseren door regionaal samen te werken met scholen. Jongeren kunnen kennismaken met wetenschap en techniek door praktijkopdrachten, bedrijfsbezoeken, werkstukken, stages of interactieve gastlessen. Het bedrijfsleven is een onmisbare schakel om de verbinding met de reële praktijk te leggen.

Weloverwogen keuze voor technische vervolgopleiding

Het is belangrijk dat technologie een vaste plek krijgt op iedere school in Nederland. Kinderen kunnen dan van jongs af aan ontdekken of ze talent en interesse hebben in wetenschap en techniek. Het doel is om jongeren de kans te geven om kennis te maken met het technische bedrijfsleven, zodat ze zelf ontdekken hoe leuk en uitdagend het is. Dit geeft ze handvatten om uiteindelijk een weloverwogen keuze te maken voor een technische vervolgopleiding.

Bedrijven brengen techniek naar scholen

Wat levert het mijn bedrijf op?

Jongeren kunnen veel leren van de realistische omgeving die technische bedrijven kunnen bieden. Daarnaast kunt u als bedrijf laten zien dat er veelzijdige en interessante banen te vinden zijn in de technieksector. Hierdoor krijgen jongeren een positief beeld over werken in de techniek. Oftewel, een investering in uw personeel van de toekomst. Daarnaast kunt u een inspirerende omgeving zijn voor vakdocenten. Zij kunnen ideeën opdoen om wetenschap en technologie een plek te geven in de klas. Als laatste kunnen uw medewerkers veel voldoening halen uit een geslaagde activiteit met jongeren. De jongeren zijn vaak erg enthousiast en wie weet komen ze zelfs met creatieve ideeën.

Hoe kom ik in contact met scholen?

Door heel Nederland zijn er samenwerkingsverbanden tussen scholen en bedrijven. Soms is dit een één op één relatie tussen een school en bedrijf. Soms is het een netwerk van meerdere scholen en bedrijven. TecWijzer brengt u in contact met een school of netwerk of geeft u handvatten om contact te leggen. Wilt u samenwerken met een school of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via de gegevens op de contactpagina.